Szigetvári Városi Könyvtár Akadálymentes változat

Elérhetőség
Hangostérkép
Szolgáltatások
Dokumentumok
Számítógépes katalógus
Hasznos linkek
Jogi nyilatkozat
Impresszum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Látogató!

A szigetvári Városi Könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános közművelődési könyvtár, mely gazdag információszerzési, művelődési és szórakozási lehetőséget biztosít a város és térsége minden korosztálya és különböző érdeklődésű lakója számára. 

A Városi Könyvtár állománya több mint 53.000 kötetből áll, a gazdag választék többsége otthoni olvasásra is kölcsönözhető beiratkozott könyvtárhasználóink részére.

Kétszintes épületünk kellemes, nyugodt környezetet biztosít a helybeni olvasáshoz, tanuláshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Mindehhez olvasóink igénybe vehetik a könyvtár kézikönyvtári, olvasótermi állományát és helyismereti gyűjteményét, melyet kiegészít az ugyancsak a könyvtárban található Szigetvári Várbaráti Kör több ezer tételből álló, a Szigetvárra és a Zrínyiekre vonatkozó gazdag helytörténeti anyaga is.

Könyvtárközi kölcsönzés útján lehetőség van az állományunkban nem fellelhető dokumentumok más könyvtáraktól való beszerzésére is.      

Szolgáltatásaink kialakításában széleskörűen használjuk fel a rendelkezésünkre álló információtechnológiát, melyeket a Kedves Látogató beiratkozása ellenében igénybe is vehet.

A szigetvári Városi Könyvtár e-Magyarország Pont is, mely során  e-Tanácsadó kollégáink segítségével informatikai szolgáltatásokat és internetes elérhetőséget biztosítunk a beiratkozott vagy napijegyet vásárolt olvasóink számára.

A Városi Könyvtár olyan színes rendezvények, mint például író-olvasó találkozók, irodalmi vetélkedők, szavalóestek és helytörténeti előadások és rendezvények helyszíne.

Honlapunk látogatásával sok hasznos információk birtokába juthat a könyvtárról és rendezvényeiről, Szigetvárról és a kistérségi könyvtári ellátásról. 

Kellemes böngészést kívánunk!